пятница, 26 апреля 2024 г.

ЧОРНОБИЛЬ – НАША ПАМʼЯТЬ, НАША БІЛЬ

 

В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Чорнобиль і досі є незагоєною раною.

Ця трагедія забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців. Її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління. Вона вважається найжахливішою катастрофою в історії людства. Ім’я їй – Чорнобиль.

Сьогодні Чорнобиль для нас – це майже три з половиною мільйонів постраждалих від катастрофи та її наслідків. Це майже 10 відсотків території, що зазнала прямого радіаційного ураження.

До 38-річчя від дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції бібліотекаркою Семенівської сільської бібліотеки-філії, спільно з працівниками будинку культури, було проведено годину-спомин «Чорнобиль – наша памʼять, наша біль» та вікторину «Чорнобиль не має минулого часу».

Пам’ять про Чорнобильську трагедію, про села й міста, яких сьогодні вже немає на карті, про героїв-ліквідаторів, які собою захистили Україну і світ від ядерної стихії, непокоїтиме не тільки нинішні, а й майбутні покоління.

Вічна слава ліквідаторам, які вступили в боротьбу з атомом і перемогли! Вічна пам’ять тим, хто пішов у небуття заради продовження життя на землі!


Комментариев нет:

Отправить комментарий