понедельник, 20 февраля 2023 г.

РІДНА, КАЛИНОВА, ЩИРА І ЧУДОВА

 

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – МОВА. 21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році.

Оформлена бібліотекаркою святкова книжкова виставка  «Рідна, калинова, щира і чудова», представлена різними літературними жанрами. Для читачів – розмаїття мовознавчих видань, словників, довідників, збірників, ряд публіцистичних статей у періодиці, які присвячені рідній мові. Увагу привертають підбірки поетичних творів, що утверджують рідну мову як творця духовного відродження української нації, а також  велика добірка афоризмів, крилатих висловів, віршів про мову.

Любіть  свою рідну мову, бо мова – це засіб відображення національної культури, розвитку і збереження духовної та матеріальної спадщини.

Комментариев нет:

Отправить комментарий